fb

Veel gestelde vragen

Selecteer hieronder een van de veel gestelde vragen om meer te lezen over Wonen in GOUD.

Wonen in GOUD

Wonen in GOUD bestaat uit 95 appartementen in Toren Hoog, 6 Stadswoningen Laag, 6 Stadswoningen Hoog en 6 Woonwerk woningen aan de Binnentuin. Toren Hoog heeft 21 lagen en de parkeergarage 2 lagen (Kelder en BGG). Midden in het project is een gemeenschappelijke binnentuin. De appartementen hebben een woonoppervlakte vanaf circa 74 m2 tot 158 m2. De stadswoningen vanaf ca. 56 tot 69 m2. En de Woonwerk woningen ca. 180 m2. De hoofdentree is geplaatst richting het noorden, met uitzicht op de ‘Goudse Poortzijde’.

 

Er zijn verschillende type appartementen in GOUD. Zowel jong als oud zal hier heerlijk wonen. De Stadswoningen Hoog en de Woonwerk woningen bestaan uit twee woonlagen. Ook Appartement Type XL3 en Appartement Type Penthouse bestaan uit 2 woonlagen. De Woonwerk woningen bestaan zelfs uit 3 lagen! Alle woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een ruim balkon of tuin grenzend aan de binnentuin.

De verwachting is dat de eerste bouwwerkzaamheden in het eerst kwartaal van 2022 plaats gaan vinden.

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). De woningen zijn uitgerust met grondwarmtepompen, WKO genoemd, hiermee worden de woningen uiterst duurzaam verwarmd en van warm tapwater voorzien. Dit systeem kan in de zomer ook koelen. Erg comfortabel en géén gasaansluiting meer.

De woningen worden exclusief een keuken, maar inclusief  sanitair met tegelwerk opgeleverd.

Ja. Nadat je de woning hebt gekocht, kan je met de verkoopafdeling van Batenburg BV in gesprek over (maatwerk)aanpassingen. Hier worden de wensen gezamenlijk geïnventariseerd en in persoonlijk overleg kunnen keuzes worden gemaakt om een woning helemaal naar wens aan te passen.

Er is momenteel veel aandacht voor elektrische auto’s in parkeergarages. En met name in grote hoeveelheden bij elkaar. Daarvoor zijn verschillende ingrepen gedaan in ons ontwerp. Zo kan de parkeergarage doormiddel van ‘brandgordijnen’ in 7 kleinere delen gescheiden worden in geval van calamiteit. Brand kan niet makkelijk van het ene gedeelte naar het andere gedeelte overslaan. Op deze manier kunnen bewoners wanneer het nodig is veilig worden geëvacueerd en kan de brandweer makkelijker bij de brandende auto komen en proberen de brand in een enkel compartiment te houden. Door een geavanceerd brandmeldingssysteem gaat in geval van een calamiteit alle stroom van de laadpalen af zodat elektrische branden worden voorkomen. Ditzelfde verhaal geldt ook voor het fietsparkeren. Natuurlijk zijn er ook handblussers in de parkeergarage aanwezig om direct in te grijpen.
Wonen in GOUD is een project in de spoorzone. Dit brengt naast voordelen ook uitdagingen met zich mee. Zo moet er meer worden gedaan om een goed wooncomfort te verzekeren. Onze ambitie was om verder te gaan dan enkel de regelgeving. Naast dat er extra voorzieningen zijn gedaan aan de gevel en de buitenruimtes hebben wij een geluidsluwe binnentuin ontworpen die gebruikt kan worden door iedereen. De woningen aan deze binnentuin kunnen hun ramen zonder extra voorzieningen openzetten zonder dat er veel geluid naar binnen komt. Ook de privé buitenruimtes van deze woningen zijn mooi beschermd doordat ze in de binnentuin liggen. Voor de appartementen in de torens hebben wij ingezet op flexibiliteit. Naast goed isolerende gevels moet men ook in alle rust een raam kunnen openzetten en buiten kunnen zitten. Elk balkon/loggia heeft een glazenscherm die helemaal/deels/niet opengezet kan worden. Hierdoor kunt u zelf kiezen en instellen hoeveel geluid maar ook wind u wilt weren. Dit is een enorm comfort doordat u ook bij de winderiger dagen achter een deels gesloten scherm in het zonnetje kan zitten. Wanneer het scherm dichtzit ventileert het balkon toch lekker door. Zet u een raam open aan dit balkon, komt de frisse lucht in alle stilte u woning binnen. Samengevat verschilt u appartement in GOUD niet van enig ander stadsappartement en voldoet aan alle geldende regelgeving.
De grote toren in GOUD heeft twee geavanceerde hoge snelheids liften. Deze zijn op capaciteit doorgerekend en voldoen ruim aan de verwachte vraag. De kleine toren met de huurwoningen en sociale huurwoningen heeft drie liften, maar deze hebben een normale snelheid en lagere capaciteit. De plintwoningen maken gebruikt van de snelle liften van de grote toren.

Rondom Wonen in GOUD

Om met zijn allen voor een schonere toekomst te zorgen en klimaatverandering tegen te gaan moet er minder gebruik gemaakt worden van de auto. Wonen in GOUD gaat stimuleren om voor andere vervoersmiddelen te kiezen zodat jullie minder of zelfs geen behoefte hebben aan een auto of tweede auto.

Deelauto’s
Niet iedereen heeft in het dagelijks leven een auto nodig, maar voor uitzonderlijke gevallen is dit toch wel erg handig. In Wonen in GOUD zijn er 8 deelauto’s ter beschikking gesteld voor alle bewoners. Wel met een rijbewijs natuurlijk. Boek gemakkelijk de auto en ga een dagje uit met het gezin of maak een afspraak met verre vrienden, want je woont lekker dicht bij de snelweg.
Wil je toch een eigen privé auto? Dan kan dit natuurlijk. Er zijn 196 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 99 in de kelder.

 • 99 parkeerplaatsen voor de verkoop;
 • 89 parkeerplaatsen voor dubbelgebruik (bewoners en bezoekers);
 • 8 deelauto’s.
Wonen in GOUD ligt dicht bij het centrum, maar het is ook de ideale locatie om overal supersnel te komen, want het station ligt op een steenworp afstand. Daarom heeft het complex ook ruime fietsparkeervoorzieningen. Makkelijk te bereiken en voor elke woning minimaal 3 plekken (de fietsplekken zijn extra naast jouw berging). Mocht je een elektrische fiets hebben kan het ook mogelijk gemaakt worden dat deze hier wordt opgeladen.

Ja, de daktuin is in principe openbaar. Ook vanwege het feit dat de woon-werkwoningen voor een toevallige passant bereikbaar moeten zijn. Echter is de sfeer van de tuin besloten en zal voornamelijk door de bewoners gebruikt worden.

Service

Finance

Word een vriend van GOUD en ontvang gratis een hypotheekverklaring

Legenda

Op de website ‘Wonen in GOUD’ worden verschillende iconen gebruikt. Bekijk hier welke iconen en wat ze betekenen.

Routekaart

Wonen in GOUD heeft een zogenaamde ROUTEKAART bedacht.

Laatste nieuws

Wil je niets missen? Bekijk hier het Laatste nieuws van Wonen in GOUD.

Te laat? Toch belangstelling..

Vanaf de start verkoop op woensdag 9 februari 2022 is er een inschrijfperiode gehouden van 2...
Lees verder

De inschrijfperiode eindigt 25 maart 2022 om 24:00 uur

JE HEBT NOG HEEL EVEN … … de inschrijfperiode voor Wonen in GOUD eindigt op 25 maart 2022...
Lees verder

Waarom wonen in GOUD? Daarom!

Bekijk hier het Wonen in GOUD in gesprek...
Lees verder

Alle comfort van leven, met lagere energiekosten, op een duurzame manier.

Het project Wonen in GOUD kent vele diepe bronnen onder het gebouw. Hier wordt in de winter...
Lees verder

In gesprek met… wethouder Tetteroo

Bekijk hier het gesprek met wethouder Rogier...
Lees verder

De Herenhuizen

Voor de Woonwerk woningen is nu een alternatief bedacht: de Herenhuizen. Dat is wel 3 lagen...
Lees verder

Warm water en koeling door grondbronnen, gasloos

Het project Wonen in GOUD kent vele diepe bronnen onder het gebouw. Hier wordt in de winter...
Lees verder

Vlog van de makelaar

Bekijk hier de nieuwe vlog van Robert van Boer Makelaardij Midden Holland. Hij vertelt waarom hij...
Lees verder

Wil je niets missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang relevante updates over Wonen in GOUD.

  Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
  Dat lees je in ons privacybeleid.

  Compare listings

  Vergelijken