fb

Spoorzone, een wijk van de toekomst

De Spoorzone

Gouda bouwt aan de toekomst van de stad. In de Spoorzone komen woningen en voorzieningen voor iedereen die wil wonen, werken en ontspannen in het hart van Gouda. De Spoorzone is een groot gebied rondom het spoor van Gouda. Gouwenaars kennen het vooral als een gebied voor kantoren en logistiek.

Maar de Spoorzone wordt een gebied waar het prettig wonen is voor elke portemonnee. Op verschillende locaties in de Spoorzone wordt in de toekomst gebouwd. In het Ontwikkelperspectief Spoorzone Gouda zijn de ideeën bij die toekomst uitgewerkt. De Spoorzone bestaat uit 12 deellocaties. We lichten er hier de eerste 5 uit. Dit zijn plekken waar bijvoorbeeld woningen of voorzieningen komen. Sommige locaties zijn in eigendom van de gemeente. Andere locaties zijn van private partijen. Voor deze locaties worden verschillende plannen gemaakt. Wij van M3 projectontwikkeling hebben de eer om de allereerste locatie te ontwikkelen van het oostelijke deel van de spoorzone.

Gouda start verkoop
WINKELEN IN CHARMANTE GOUDSE STRAATJES STREET FOOD, SPECIAAL BIER EN CHIQUE COCKTAILS URBAN VIBE EN KAMPVUUR OP GOUDASFALT TERREIN ENKELE KUNSTZINNIGE UURTJES IN MUSEUM GOUDA HISTORISCHE STEEGJESWANDELING DOOR GOUDA MET DE KIDS NAAR KINDERBOERDERIJ DE GOUDSE HOFSTEDEN RECREËREN IN HET GOUDSE HOUT VORKJE PRIKKEN IN HET PRAATHUIS AAN HET WEEGJE REEUWIJKSE PLASSEN MET HAAR MOOIE WANDEL- EN FIETSROUTES GENIETEN BIJ HET STEINSE GROEN LOPEN IN DE POLDER ‘HET BEIJERSCHE’ RAVOTTEN IN NATUURSPEELPLAATS GROENHOVEPARK OP AVONTUUR NAAR DE STOLWIJKSE BOEZEM- EN TIENDEWEGROUTE

WINKELEN IN CHARMANTE GOUDSE STRAATJES

Wonen in GOUD

STREET FOOD, SPECIAAL BIER EN CHIQUE COCKTAILS

URBAN VIBE EN KAMPVUUR OP GOUDASFALT TERREIN

ENKELE KUNSTZINNIGE UURTJES IN MUSEUM GOUDA

HISTORISCHE STEEGJESWANDELING DOOR GOUDA

MET DE KIDS NAAR KINDERBOERDERIJ DE GOUDSE HOFSTEDEN

RECREËREN IN HET GOUDSE HOUT

VORKJE PRIKKEN IN HET PRAATHUIS AAN HET WEEGJE

REEUWIJKSE PLASSEN MET HAAR MOOIE WANDEL- EN FIETSROUTES

GENIETEN BIJ HET STEINSE GROEN

LOPEN IN DE POLDER ‘HET BEIJERSCHE’

RAVOTTEN IN NATUURSPEELPLAATS GROENHOVEPARK

OP AVONTUUR NAAR DE STOLWIJKSE BOEZEM- EN TIENDEWEGROUTE

Wonen in Gouda

Gouda is meer dan een middeleeuwse binnenstad, een historisch centrum, een stadhuis als uit een sprookje en een historie van folklore en oude ambachten.

1. WINKELEN IN CHARMANTE GOUDSE STRAATJES 2. STREET FOOD, SPECIAAL BIER EN CHIQUE COCKTAILS 3. URBAN VIBE EN KAMPVUUR OP GOUDASFALT TERREIN 4. ENKELE KUNSTZINNIGE UURTJES IN MUSEUM GOUDA 5. HISTORISCHE STEEGJESWANDELING DOOR GOUDA 6. MET DE KIDS NAAR KINDERBOERDERIJ DE GOUDSE HOFSTEDEN 7. RECREËREN IN HET GOUDSE HOUT 8. VORKJE PRIKKEN IN HET PRAATHUIS AAN HET WEEGJE 9. REEUWIJKSE PLASSEN MET HAAR MOOIE WANDEL- EN FIETSROUTES 10. GENIETEN BIJ HET STEINSE GROEN 11. LOPEN IN DE POLDER ‘HET BEIJERSCHE’ 12. RAVOTTEN IN NATUURSPEELPLAATS GROENHOVEPARK 13. OP AVONTUUR NAAR DE STOLWIJKSE BOEZEM- EN TIENDEWEGROUTE

In Gouda wil je wonen!

Gouda is sfeervol, er is van alles aan de hand: bruisende bedrijvigheid van een stad in beweging, altijd wat te beleven, cafeetjes, eettentjes en terrassen. Het moderne stadse leven met behoud van het dorpse karakter vanuit het verleden. Eigentijds, hedendaags, modern. Een plaats met eerbied voor het verleden, maar met oog voor de toekomst.
Het is een stad, waar je woont, leeft en werkt. Waar je met plezier je vrije tijd geniet. Of je nu de bedrijvigheid opzoekt van het centrum of de verstilde schoonheid van de natuur die de stad omringt, Gouda biedt alles.

Kortom, in Gouda wil je wonen!

Gouda, het middelpunt

Gouda aan de Gouwe is het stralende middelpunt van het Groene Hart en voor bezoekers uit alle windstreken van de wereld een trekpleister van formaat. Daar zijn redenen voor.
Vraag het de gemiddelde toerist en je zal het stereotype beeld van Gouda als antwoord krijgen.
Vraag het de bewoners en je krijgt veel meer dan de gebruikelijke soundbites over kaarsen, klompen en kaas. Die weten dat Gouda rijk is aan culinaire hoogtepunten, zoals zalm, koeien en ijs (de lekkerste ijsjes koop je bij David Gelato, dat weet iedereen).

Bereikbaarheid

Voor een bezoek van je familie of je vrienden is het plezierig om te ervaren dat het met de bereikbaarheid van Gouda wel goed zit. Ze kunnen bij je aankomen met de auto of met de trein. Doordat je dicht bij het station woont, bereik je binnen 18 minuten met de trein Rotterdam Centraal én Den Haag Centraal. Met de auto doe je er in het eerste geval 26 en in het tweede geval 30 minuten over. Ook Amsterdam is goed bereikbaar: per trein 57 en met de auto 52 minuten.

De mooiste achtertuin

Aan de Reeuwijkse Plassen, daar kun je sporten, recreëren en verder alles wat je hartje begeert! Iets verderop kun je heerlijk wandelen over de nieuwe boulevard langs de IJssel, genieten van een optreden in Cultuurhuis de Garenspinnerij, een filmpje pakken in het Filmhuis of de kinderen eens flink laten uitrazen bij de Speeltuinvereniging op het nabijgelegen Sluiseiland. Of ga je liever even de stad in? Je bent er met de fiets in drie minuten. En met vijf minuten fietsen ben je Gouda uit. Daar kun je de polders van de Krimpenerwaard ontdekken. Gouda heeft door de weidse polders immers de mooiste achtertuin van Nederland.

Parkeren en gebruik van de auto

Om met zijn allen voor een schonere toekomst te zorgen en een verdere teruggang van het klimaat tegen te gaan, is het nodig dat er minder gebruik gemaakt wordt van de auto. Daarom wil Wonen in GOUD de keuze voor andere vervoermiddelen bevorderen en zo de behoefte aan een tweede auto terug te dringen.

FIETSEN
Wonen in GOUD ligt niet alleen dicht bij het centrum, maar het is ook een ideale locatie om overal supersnel te komen, omdat het station op een steenworp afstand ligt. Daarom heeft het complex ruime fietsparkeervoorzieningen, gemakkelijk te bereiken en met minimaal drie plekken voor elke woning, extra naast de berging. Ook is het mogelijk om hier elektrische fietsen op te laden.

DEELAUTO’S
Niet iedereen heeft in het dagelijks leven een auto nodig, maar in uitzonderlijke gevallen is het toch wel erg handig. In Wonen in GOUD kunnen de bewoners beschikken over acht deelauto’s, mits ze in het bezit zijn van een rijbewijs. Boek gemakkelijk een auto en ga een dagje uit met het gezin of maak een afspraak met verre vrienden. Je woont immers dicht bij de snelweg.

PARKEERPLAATSEN

Geef je toch de voorkeur aan een eigen auto? Bij (vrijwel) elke woning is 1 parkeerplaats te koop.

Compare listings

Vergelijken