fb

Gouda, een stad van vernieuwing en ruimte voor ontplooiing

Gouda
Wonen in GOUD Recreëren in het Goudse Hout Winkelen in de charmante Goudse straatjes Urban vibe en kampvuur op GOUDAsfalt terrein Vorkje prikken in het Praathuis aan het Weegje Met de kids naar de kinderboerderij Natuurspeelplaats Groenhovepark Reeuwijkse Plassen heeft mooie wandel en fietsroutes Steinse Groen Steinse Tiendeweg Polder het Beijersche Stolwijkse Boezem en Tiendewegroute Street food, speciaal bier en chique cocktails Paar kunstzinnige uurtjes in Museum Gouda Historische steegjeswandeling door Gouda

Wonen in GOUD

Recreëren in het Goudse Hout

Winkelen in de charmante Goudse straatjes

Wonen in GOUD

Urban vibe en kampvuur op GOUDAsfalt terrein

Vorkje prikken in het Praathuis aan het Weegje

Met de kids naar de kinderboerderij

Natuurspeelplaats Groenhovepark

Reeuwijkse Plassen heeft mooie wandel en fietsroutes

Steinse Groen

Steinse Tiendeweg

Polder het Beijersche

Stolwijkse Boezem en Tiendewegroute

Street food, speciaal bier en chique cocktails

Paar kunstzinnige uurtjes in Museum Gouda

Historische steegjeswandeling door Gouda

De mooiste achtertuin van Zuid-Holland

Buiten Gouda kun je heerlijk wandelen over de nieuwe boulevard langs de IJssel, genieten van een optreden in Cultuurhuis de Garenspinnerij, een filmpje pakken in het Filmhuis of de kinderen lekker laten uitrazen bij de Speeltuinvereniging op het nabijgelegen Sluiseiland. Of ga je liever even de stad in? Je bent er met 3 minuten fietsen. En met 5 minuten fietsen ben je Gouda uit. Daar kun je de polders van de Krimpenerwaard ontdekken. Gouda heeft door de weidse polders immers de mooiste achtertuin van Nederland. Vanuit Spoorzone zit je in een mum van tijd op de A12 of de A20 en in 5 minuten op het station Gouda. Met de trein ben je in 18 minuten down town Rotterdam, Utrecht of Den Haag!

Gouda, een moderne stad

Gouda is meer dan een middeleeuwse binnenstad, een historisch centrum, een stadhuis als uit een sprookje en een historie van folklore en oude ambachten.
Gouda is sfeervol, er is van alles aan de hand, bruisende bedrijvigheid van een stad in beweging, altijd wat te beleven, cafeetjes, eettentjes en terrassen. Het moderne stadse leven met behoud van het dorpse karakter vanuit het verleden. Eigentijds, hedendaags, modern. Een plaats met eerbied voor het verleden maar die wel meegaat met zijn tijd.

Stad waar je woont, leeft en werkt. Waar je met plezier je vrije tijd geniet. Of je nu de bedrijvigheid opzoekt van het centrum of de verstilde schoonheid van de natuur die de stad omringt. Gouda biedt alles. Kortom, in Gouda wil je wonen!

Gouda aan de Gouwe is het stralende middelpunt van het Groene Hart en voor bezoekers uit alle windstreken van de wereld een trekpleister van jewelste. Daar zullen redenen voor zijn. Vraag het de gemiddelde toerist en je zal het stereotype beeld van Gouda als antwoord krijgen. Vraag het de bewoners en je krijgt veel meer dan de gebruikelijke soundbites over kaarsen, klompen en kaas. Daar weten ze dat Gouda culinaire hoogtepunten bevat, namelijk zalm, koeien en ijs (de lekkerste ijsjes koop je bij David Gelato, dat weet iedereen)

In Gouda kun je alle kanten op

Wonen in GOUD
GOUDA
Het carillon van de Sint Jan
GOUDA
Het carillon van de Sint Jan

In Gouda komen alle voordelen van stadswonen bij elkaar. Wanneer je balkondeur open staat komt de stad een beetje naar binnen. Het carillon van de Sint Jan is in de verte te horen en dichterbij de stemmen van kinderen op het schoolplein van de basisschool. Wonen in Gouda is zeer geschikt voor mensen die hun hart hebben verpand aan Gouda en aan de wijk Spoorzone.

Wonen in GOUD
GOUDA
Winkelen in charmante Goudse straatjes​
GOUDA
Winkelen in charmante Goudse straatjes​

Het historische centrum van Gouda is gevuld met originele boetieks, winkels met streekproducten en brocante shops. Ideaal om een dagje te winkelen dus.

Wonen in GOUD
GOUDA
Historische steegjeswandeling door Gouda
GOUDA
Historische steegjeswandeling door Gouda

Het Messenmakerssteegje, de Looierspoort of de Vissteeg. Gouda telt maar liefst 120 steegjes met klinkende namen die je mee terugnemen in de tijd. Gouwenaar Hans van de Water, amateurhistoricus en bedenker van de Goudse Steegjesloop, kent ze stuk voor stuk. Vijfentwintig ervan verwerkte hij in de nieuwe stadsgids ‘25 Steegjeswandeling Gouda’.

Wonen in GOUD
GOUDA
Street food, speciaal bier en chique cocktails
GOUDA
Street food, speciaal bier en chique cocktails

Shoppen en sightseeing maakt hongerig. Op en rond de Markt vind je tal van smakelijke lunchplekken. Zoals Casa Chow in een opvallend kaasgeel gekleurd pand waar een mix van Aziatische- en Amerikaanse smaken het menu bepaalt, verpakt in innovatief street food.

Wonen in GOUD
GOUDA
Rijke historie van de stad
GOUDA
Rijke historie van de stad

Natuurlijk is er de rijke historie van een stad die opbloeide in de middeleeuwen, waarvan de sfeerbepalende kenmerken nog steeds zichtbaar zijn als je naar de oude binnenstad kijkt.

Wonen in GOUD
GOUDA
Alles onder handbereik
GOUDA
Alles onder handbereik

Buiten dat biedt Gouda nog veel meer, want het is niet alleen maar folklore en oude ambachten. Tussen de monumentale panden is er op het gebied van uitgaan, sport en cultuur ook genoeg te beleven. Voor de invulling van je vrije tijd is er altijd wel een prima activiteit te verzinnen.

Wonen in de wijk Spoorzone

In deze wijk komen alle voordelen van stadswonen bij elkaar. Wanneer je balkondeur open staat komt de stad een beetje naar binnen. Het carillon van de Sint Jan is in de verte te horen en dichterbij de stemmen van kinderen op het schoolplein van de basisschool. De woningen zijn zeer geschikt voor mensen die hun hart hebben verpand aan Gouda en aan de wijk Spoorzone. Hele families blijven bij elkaar in de buurt wonen en beschermen zo tradities die al generaties lang bestaan. Gezelligheid van toen is daarom ook de gezelligheid van nu. Even naar je moeder wandelen voor een kop koffie. Met je neefje naar de voetbal. Je kinderen lopend naar school brengen. In Spoorzone ben je overal in de buurt: het voetbalveld, de basisschool, een supermarkt, een gezondheidscentrum, een apotheek en een drogisterij. Allemaal binnen een straal van 100 meter.

Mooiste plekje in Gouda

Op de kop van het gebied in de Spoorzone, uitkijkend over het Hamstergat aan het Gouwe Kanaal, wordt GOUD gebouwd. GOUD ligt in de nieuwe wijk ‘Spoorzone’, tussen de Burg. Jamessingel en het Hamstergat. Het ligt midden in alle reuring, vlakbij het station, nabij de snelweg en tussen allerlei nieuw te bouwen woningen in de Spoorzone. Zo’n plek waar je graag komt, als je behoefte hebt aan gezelligheid. Eingenlijk wel het mooiste plekje in Gouda, met vergezichten aan alle zijden: je hebt een fenomenaal uitzicht naar de ‘Stadszijde’, ‘Weegjezijde’, ‘Goudse Poortzijde’, en ‘Stationszijde’. In Wonen in GOUD wordt een micro-samenleving tot stand gebracht die zijn gelijke niet kent.

Goudse Poortzijde - Noord
De ‘Goudse Poortzijde’ (Noord)
op 70 m hoogte
Stationszijde - Oost
De ‘Stationszijde’ (Oost)
op 70 m hoogte
Stadszijde - Zuid
De ‘Stadszijde’ (Zuid)
op 70 m hoogte
Weegjezijde - West
De ‘Weegjezijde’ (West)
op 70 m hoogte

Situatie

Een Toren van 73 meter hoog en stadswoningen aan de binnentuin, met 113 verschillende appartementen, op de mooiste plek van Gouda. Met een fenomenaal uitzicht op Het Weegje, het centrum van Gouda, de Goudse Poort en het station. Op een kleine afstand van GOUD ligt het centrum, maar GOUD is ook de ideale locatie om overal supersnel te komen, want het station ligt op een steenworp afstand.

Het stedenbouwkundig concept voor de locaties Oost en West wordt het best verwoord door een tweetal projecten van 4 torens die verbonden worden door een groen gebied tussen de projecten en aan elkaar geregen worden door de groene zone aan de kant van de Burg. Jamessingel.
Ieder project wordt gevormd door twee torens en een tussengebied. Het groene talud neemt tevens het parkeren uit het zicht.

De 113 appartementen zijn stoer, en toch luxe en verfijnd. Bijna elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een fenomenaal uitzicht.

Laatste nieuws

Wil je niets missen? Bekijk hier het Laatste nieuws van Wonen in GOUD.

Te laat? Toch belangstelling..

Vanaf de start verkoop op woensdag 9 februari 2022 is er een inschrijfperiode gehouden van 2...
Lees verder

De inschrijfperiode eindigt 25 maart 2022 om 24:00 uur

JE HEBT NOG HEEL EVEN … … de inschrijfperiode voor Wonen in GOUD eindigt op 25 maart 2022...
Lees verder

Waarom wonen in GOUD? Daarom!

Bekijk hier het Wonen in GOUD in gesprek...
Lees verder

Alle comfort van leven, met lagere energiekosten, op een duurzame manier.

Het project Wonen in GOUD kent vele diepe bronnen onder het gebouw. Hier wordt in de winter...
Lees verder

In gesprek met… wethouder Tetteroo

Bekijk hier het gesprek met wethouder Rogier...
Lees verder

De Herenhuizen

Voor de Woonwerk woningen is nu een alternatief bedacht: de Herenhuizen. Dat is wel 3 lagen...
Lees verder

Warm water en koeling door grondbronnen, gasloos

Het project Wonen in GOUD kent vele diepe bronnen onder het gebouw. Hier wordt in de winter...
Lees verder

Vlog van de makelaar

Bekijk hier de nieuwe vlog van Robert van Boer Makelaardij Midden Holland. Hij vertelt waarom hij...
Lees verder

Wil je niets missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante updates over Wonen in GOUD.

    Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
    Dat lees je in ons privacybeleid.

    Compare listings

    Vergelijken