fb

Veel gestelde vragen

Selecteer hieronder een van de veel gestelde vragen om meer te lezen over Wonen in GOUD.

Algemeen

Wonen in GOUD bestaat uit 250 appartementen waarvan 56 koopwoningen en 98 middeldure huurwoningen in Toren Hoog, 12 stadswoningen aan de binnentuin en 45 middeldure huurwoningen en 51 sociale huurwoningen in Toren Laag.

Toren Hoog heeft 21 verdiepingen en de parkeergarage 2 lagen (Kelder en BGG). Midden in het project is een gemeenschappelijke binnentuin. De appartementen hebben een woonoppervlakte vanaf circa 72 m2 tot 155 m2. De stadswoningen vanaf ca. 55 tot 68 m2. De hoofdentree is geplaatst richting het noorden, met uitzicht op de ‘Goudse Poortzijde’.

De Toren Hoog in het project Wonen in Goud is het hoogste woongebouw van Gouda (en omstreken) en zal te zien zijn in de verre omtrek van Gouda.

Er zijn verschillende type appartementen in Wonen in GOUD. Zowel jong als oud zal hier heerlijk kunnen wonen. De Appartementen Type XL3 en XL3(sp)en Appartement Type Penthouse1 en Penthouse2 bestaan uit 2 woonlagen. Alle woningen hebben een buitenruimte in de vorm van een ruim (deels afsluitbaar) balkon of een tuin grenzend aan de binnentuin.

De prognose van de start bouw is begin 2024.

De prognose van de oplevering is in het eind 2026.

Wonen in GOUD bestaat uit koopwoningen (zie het programma) en huurwoningen.

Er zijn ook huurwoningen in Toren Laag die op een later moment te huur komen via Woonpartners Midden Holland. Het huurprogramma in Toren Hoog zal eveneens later te huur komen..

Meer informatie over de koopwoningen kan je direct opvragen bij de makelaars.

Informatie over huurwoningen volgt in de loop van 2026.

Boer Makelaardij Midden Holland
Meridiaan 39,
2801 DA Gouda
T: 0182-538400
E: info@boer-gouda.nl

TW3 Makelaardij
Veerhaven 4,
3016 CJ Rotterdam
T: 018 – 270 06 22
E: info@tw3.nl

Bekijk de prijslijst voor het overzicht van de prijzen.
Klik hier voor meer informatie.

Ja, er geldt een anti-speculatiebeding voor de periode van 5 jaar. Deze gaat in vanaf de eigendomsoverdracht van het appartementsrecht.

Ja, tot € 475.000 geldt een zelfbewoningsplicht.

Nee, voor de levering van het eigendom is dat niet mogelijk. De eventuele hypotheekakte kan wel bij een eigen notaris plaatsvinden. Dit is wel omslachtig en kan extra kosten met zich meebrengen.

Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V.
Leeuwenhoekweg 22, 2661 CZ Bergschenhoek
www.batenburgbv.nl

We maken gebruik van Woningborg.

Woning en duurzaamheid

Ja, er is sprake van eigen grond (het betreft een appartementsrecht).

Er zit vloerverwarming in de woningen. Met dit systeem kan er ook (beperkt) gekoeld worden.

Voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2021 moeten voldoen aan de eisen voor Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG). Deze woningen zijn uitgerust met (grond)warmtepompinstallatie. Hiermee worden de woningen uiterst duurzaam verwarmd en van warm tapwater voorzien.

Dit systeem kan in de zomer ook koelen. Erg comfortabel en géén gasaansluiting meer.

Ja, bij de Binnentuin woningen worden er PV-panelen toegepast t.b.v. de individuele woningen.

Er is een warmtepomp aanwezig.

LET OP: er zijn aanvullende kosten, je kunt deze leasen of kopen van Klimaatgarant.

Klik hier voor een overzicht van de tarieven.

Parkeren/ berging

De meeste woningen 1 verplichte parkeerplaats van €21.000,- .

Om met zijn allen voor een schonere toekomst te zorgen en klimaatverandering tegen te gaan moet er minder gebruik gemaakt worden van de auto. Wonen in GOUD gaat stimuleren om voor andere vervoersmiddelen te kiezen zodat jullie minder of zelfs geen behoefte hebben aan een auto of tweede auto.

Deelauto’s

Niet iedereen heeft in het dagelijks leven een auto nodig, maar voor uitzonderlijke gevallen is dit toch wel erg handig. Er zijn 8 deelauto’s, buiten bij Toren Laag

Wonen in GOUD zijn er 8 deelauto’s ter beschikking gesteld voor alle bewoners. Wel met een rijbewijs natuurlijk. Boek gemakkelijk de auto en ga een dagje uit met het gezin of maak een afspraak met verre vrienden, want je woont lekker dicht bij de snelweg.

Geef je toch de voorkeur aan een eigen auto? In dat geval zijn er 196 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan er 188 in de kelder zijn gesitueerd en 8 buiten bij Toren Laag. De verdeling is als volgt:

  • 99 parkeerplaatsen voor de verkoop (toegewezen aan appartementen)
  • 89 parkeerplaatsen voor dubbelgebruik (bewoners en bezoekers)
  • 8 deelauto’s buiten bij Toren Laag

Woonpartners gaat (wellicht) abonnementen uitgeven voor een extra parkeerplaats tbv de kopers. Verder is er op dit moment nog wel de (beperkte) mogelijkheid van parkeren in de omgeving. De gemeente zet er in de toekomst wel op in dat er gebruik gemaakt gaat worden van deelauto’s, en hierom geen gebruik van de omgeving gemaakt wordt.

Er zijn geen laadpalen voor elektrische auto’s opgenomen. Optioneel kan er gekozen worden voor een voorbereiding van een laadvoorziening, maar alleen op een individuele parkeerplek. Dit wordt later aangeboden.

Er is momenteel veel aandacht voor elektrische auto’s in parkeergarages. En met name in grote hoeveelheden bij elkaar.

Daarvoor zijn verschillende ingrepen gedaan in ons ontwerp. Zo kan de parkeergarage doormiddel van ‘brandgordijnen’ in 7 kleinere delen gescheiden worden in geval van calamiteit. Brand kan niet makkelijk van het ene gedeelte naar het andere gedeelte overslaan. Op deze manier kunnen bewoners wanneer het nodig is veilig worden geëvacueerd en kan de brandweer makkelijker bij de brandende auto komen en proberen de brand in een enkel compartiment te houden. Door een geavanceerd brandmeldingssysteem gaat in geval van een calamiteit alle stroom van de laadpalen af zodat elektrische branden worden voorkomen. Ditzelfde verhaal geldt ook voor het fietsparkeren. Natuurlijk zijn er ook handblussers in de parkeergarage aanwezig om direct in te grijpen.

In Wonen in GOUD heeft iedere woning een eigen berging, gesitueerd in Toren Hoog. De bergingen zijn gekoppeld aan het bouwnummer van de woning en je kunt ze vinden in de kelder, op de begane grond of op de 1e verdieping.
Hier vind je de bergingen op de prijslijst, en de tekening.

Wonen in GOUD ligt dicht bij het centrum, maar het is ook de ideale locatie om overal supersnel te komen, want het station ligt op een steenworp afstand. Daarom heeft het complex ook ruime fietsparkeervoorzieningen. Makkelijk te bereiken. De meeste woningen ontvangen 2 plekken (de fietsplek(ken) zijn extra naast jouw berging).

Wonen in GOUD

De woningen worden exclusief een keuken, maar inclusief sanitair met tegelwerk opgeleverd.

Ja, maar niet alles is mogelijk. Nadat de opschortende voorwaarden bijna zijn vervuld, ontvang je hierover meer informatie vanuit Batenburg Bouw & Ontwikkeling B.V. Alle klanten worden voor een individueel gesprek uitgenodigd. Hier wordt de woning nogmaals doorgesproken, brengen we de woonwensen in kaart en kijken we naar de mogelijkheden om jouw woning aan te passen aan jouw specifieke wensen.

Wonen in GOUD is een project in de spoorzone. Dit brengt naast voordelen ook uitdagingen met zich mee. Zo moet er meer worden gedaan om een goed wooncomfort te verzekeren. Onze ambitie was om verder te gaan dan enkel de regelgeving.

Naast dat er extra voorzieningen zijn gedaan aan de gevel en de buitenruimtes hebben wij een geluidsluwe binnentuin ontworpen die gebruikt kan worden door iedereen. De woningen aan deze binnentuin kunnen hun ramen zonder extra voorzieningen openzetten zonder dat er veel geluid naar binnen komt. Ook de privé buitenruimtes van deze woningen zijn mooi beschermd doordat ze in de binnentuin liggen. Voor de appartementen in de torens hebben wij ingezet op flexibiliteit.

Naast goed isolerende gevels moet men ook in alle rust een raam kunnen openzetten en buiten kunnen zitten. Elk balkon/loggia heeft een glazenscherm die helemaal/deels/niet opengezet kan worden. Hierdoor kunt u zelf kiezen en instellen hoeveel geluid maar ook wind u wilt weren. Dit is een enorm comfort doordat u ook bij de winderiger dagen achter een deels gesloten scherm in het zonnetje kan zitten. Wanneer het scherm dichtzit ventileert het balkon toch lekker door. Zet u een raam open aan dit balkon, komt de frisse lucht in alle stilte u woning binnen. Samengevat verschilt u appartement in GOUD niet van enig ander stadsappartement en voldoet aan alle geldende regelgeving.

De grote toren in GOUD heeft twee geavanceerde hogesnelheidsliften. Deze zijn op capaciteit doorgerekend en voldoen ruim aan de verwachte vraag. De kleine toren met de huurwoningen en sociale huurwoningen heeft drie liften, maar deze hebben een normale snelheid en lagere capaciteit. De plintwoningen maken gebruikt van de snelle liften van de grote toren.

Ja, de daktuin is in principe openbaar. Ook vanwege het feit dat de woon-werkwoningen voor een toevallige passant bereikbaar moeten zijn. Echter is de sfeer van de tuin besloten en zal voornamelijk door de bewoners gebruikt worden.

 

VvE

Deze is verplicht en wordt automatisch opgericht (nadat de opschortende voorwaarden zijn vervult)

 

De vereniging wordt opgestart bij de eerste levering (bij de notaris). Ongeveer twee maanden voor de eerste oplevering zal de vereniging actief worden.

De VvE bijdrage zal a. €2,- per m2 zijn.

Het onderhoud aan de gemeenschappelijke binnentuin zal worden gedaan door de hovenier via de VvE. Het is niet toegestaan om zelf in de gemeenschappelijke binnentuin te tuinieren.

De voorwaarden voor openbaar gebruik zoals het plaatsen van een zwembad of het gebruik van een BBQ met open vuur is niet toegestaan.

Meer-minderwerk en Showrooms

Dat is afhankelijk van de locatie en opstelling.

Nee, er zijn geen stelposten voor de keuken. In basis is er geen keuken aanwezig. Via de project keukenshowroom kunt u wel een keuken aankopen.

Nee, er zijn geen stelposten voor het sanitair. De woningen zijn standaard wel voorzien van sanitair en tegelwerk conform de Technische Omschrijving.

Via de showrooms kan er tegen meerkosten ander sanitair en tegelwerk gekozen worden.

Alleen bij Stadswoningen Laag kan de badkamer casco worden opgeleverd.

De showroom voor de keuken kun je bezoeken bij: Keuken Vision Dordrecht,
Mijlweg 83, 3316 BE te Dordrecht

Er kan ook voor een eigen keukenleverancier gekozen worden. Plaatsing van de keuken kan plaatsvinden nadat de sleutel is overgedragen.

De showroom voor het sanitair kun je bezoeken bij: Van Munster Gouda,
Groningenweg 1, 2803 PV te Gouda.

De showroom voor de tegels kun je bezoeken bij: Tegelidee,
Argon 23, 4751 XC te Oud Gastel.

Jazeker, deze kun je vinden op de lijst van Veel voorkomende opties.

De makelaars zijn het eerste aanspreekpunt.

Boer Makelaardij Midden Holland
Meridiaan 39,
2801 DA Gouda
T: 0182-538400
E: info@boer-gouda.nl

TW3 Makelaardij
Veerhaven 4,
3016 CJ Rotterdam
T: 018 – 270 06 22
E: info@tw3.nl

Compare listings

Vergelijken