fb

Bereik
baar
heid

MET DE BEREIKBAARHEID ZIT HET WEL GOED

Voor een bezoek van je familie of je vrienden is het plezierig om te ervaren dat het met de bereikbaarheid van Gouda wel goed zit. Ze kunnen bij je aankomen met de auto of met de trein.

Doordat je dicht bij het station woont, bereik je binnen 18 minuten met de trein Rotterdam Centraal én Den Haag Centraal. Met de auto doe je er in het eerste geval 26 en in het tweede geval 30 minuten over. Ook Amsterdam is goed bereikbaar: per trein 57 en met de auto 52 minuten.

Anne en Joost

WERKEN IN ROTTERDAM

op slechts 18 minuten afstand met de trein of 26 minuten met de auto.

Anne werkt als serveerster in de Markthal in hartje Rotterdam en Joost werkt als IT-specialist in Utrecht.

Anne (27 jaar)
: ”Ik ervaar inmiddels de voordelen van het wonen in Gouda en werken in Rotterdam. Joost heeft een voorkeur voor de auto, maar ik kies voor de trein, want ik ben met de trein in maximaal 18 minuten in Rotterdam! Dus voor mij is er geen twijfel mogelijk: ik stap om 10.05 op station Gouda in de trein en stap om 10.23 uur uit op station CS Rotterdam. Vandaar is het nog maar een klein stukje lopen naar de Markthal.”

Joost (30 jaar)
: ”Doordat Anne met de trein gaat, kan ik de auto pakken. Zo hebben we maar 1 auto nodig. Ik rijd dan direct via de afslag N207 de snelweg A12 op. Zo ben ik in 38 minuten met de auto uit en thuis!”

Anne: “Maar ik werk niet alleen maar in Rotterdam. Met mijn vriendinnen ga ik ook regelmatig even de Koopgoot in. Doordat de verbinding tussen Gouda en Rotterdam met de trein zo goed geregeld is, kun je dat best meerdere keren per maand doen… En laat ik nou net elke woensdag vrij zijn!”, lacht Anne.

Joost: “Het is het beste van twee werelden, werken in een wereldstad en wonen in Gouda. Dat is net iets vertrouwder. Zeker omdat we in de toekomst ook aan kinderen denken, voelt Gouda net iets vriendelijker.”

OP BEZOEK IN ZOETERMEER

op slechts 26 minuten afstand met de trein.

Ellen is al klaar met werken en geniet van haar vrijheid in Gouda. Haar kinderen en kleinkinderen wonen in Zoetermeer.

Ellen (68 jaar)
: “Ik ga vaak naar Zoetermeer. Mijn zoon heeft twee kinderen, en mijn dochter heeft er zelfs drie! Ze willen graag in Zoetermeer blijven wonen. Vooral mijn oudste kleindochters hebben het daar erg naar hun zin met al hun vriendjes en vriendinnetjes. Elke woensdag gaan ze naar de scouting en zaterdags en zondags wordt er natuurlijk gesport bij de voetbalclub in Zoetermeer!

Gelukkig is Zoetermeer goed bereikbaar vanuit Gouda. Via een directe verbinding met de trein ben je er zo! Er vertrekt elke 12 minuten namelijk een trein in de richting Zoetermeer. Soms bellen mijn kleinkinderen en vragen: ‘Oma, kom je bij ons pizza eten?’ Nou, dan kan ik niet wachten om ernaartoe te gaan. Binnen 30 minuten zit ik er dan aan tafel!

Maar ook als mijn zoon ‘s avonds moet werken, ben ik snel bij de kleinkinderen om daar op te passen. Soms blijf ik slapen, niet echt nodig, want eigenlijk is dat alleen maar voor de gezelligheid…”

Ellen

Naomi

WINKELEN IN DEN HAAG

op slechts 30 minuten afstand met de auto.

Naomi woont en werkt in Gouda, maar is verknocht aan Den Haag. Hoewel ze de winkels in Gouda erg leuk vindt, liggen haar roots in Den Haag en blijft ze het heerlijk vinden om daar te winkelen.

Naomi (22 jaar):
“Mijn roots liggen inderdaad in Den Haag. Ik ben er geboren en getogen. Daar wonen mijn ouders en mijn vriendje, daar voel ik me fijn. Toch woon ik nu al een tijdje heel tevreden en gelukkig in Gouda. Omdat Den Haag prima te bereiken is, is dat geen probleem.

Want met de auto rijd je zo de A12 op. Dan is het nog maar een klein stukje, voordat ik de zee weer ruik, de boulevard van Scheveningen zie en ook heerlijk kan flaneren in de binnenstad! Binnen een half uurtje ben ik weer thuis, maar het is net of ik even met vakantie ben geweest.”

Laatste nieuws

Wil je niets missen? Bekijk hier het Laatste nieuws van Wonen in GOUD.

Welkom in 2023 open huis dagen

De Welkom in 2023 Open Huis Dagen komen er aan! Heb jij interesse in een appartement van Wonen in...
Lees verder

Meet & Greet zaterdag 2 juli 11.00 uur – 13.00 uur

Kom naar de Meet en Greet op 2 juli van 11-13 uur ten kantore van Boer Makelaardij aan de...
Lees verder

Meet & Greet

Zaterdag 2 juli van 11.00 tot 13.00 uur bij Boer Makelaardij Midden Holland, Meridiaan 39, 2801 DA...
Lees verder

Te laat? Toch belangstelling..

Vanaf de start verkoop op woensdag 9 februari 2022 is er een inschrijfperiode gehouden van 2...
Lees verder

De inschrijfperiode eindigt 25 maart 2022 om 24:00 uur

JE HEBT NOG HEEL EVEN … … de inschrijfperiode voor Wonen in GOUD eindigt op 25 maart 2022...
Lees verder

Waarom wonen in GOUD? Daarom!

Bekijk hier het Wonen in GOUD in gesprek...
Lees verder

Alle comfort van leven, met lagere energiekosten, op een duurzame manier.

Het project Wonen in GOUD kent vele diepe bronnen onder het gebouw. Hier wordt in de winter...
Lees verder

In gesprek met… wethouder Tetteroo

Bekijk hier het gesprek met wethouder Rogier...
Lees verder

Wil je niets missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang relevante updates over Wonen in GOUD.

    Wil je precies weten hoe wij met je gegevens omgaan?
    Dat lees je in ons privacybeleid.

    Compare listings

    Vergelijken