fb

Parkeren, geluidsoverlast en het fantastische uitzicht

Parkeren en gebruik van de auto

Om met zijn allen voor een schonere toekomst te zorgen en klimaatverandering tegen te gaan moet er minder gebruik gemaakt worden van de auto. Wonen in GOUD gaat stimuleren om voor andere vervoersmiddelen te kiezen zodat jullie minder of zelfs geen behoefte hebben aan een auto of tweede auto.

Fietsen
Wonen in GOUD ligt dicht bij het centrum, maar het is ook de ideale locatie om overal supersnel te komen, want het station ligt op een steenworp afstand. Daarom heeft het complex ook ruime fietsparkeervoorzieningen. Makkelijk te bereiken en voor elke woning minimaal 3 plekken (de fietsplekken zijn extra naast jouw berging). Mocht je een elektrische fiets hebben kan het ook mogelijk gemaakt worden dat deze hier wordt opgeladen.

Deelauto’s

Niet iedereen heeft in het dagelijks leven een auto nodig, maar voor uitzonderlijke gevallen is dit toch wel erg handig. In Wonen in GOUD zijn er 8 deelauto’s ter beschikking gesteld voor alle bewoners. Wel met een rijbewijs natuurlijk. Boek gemakkelijk de auto en ga een dagje uit met het gezin of maak een afspraak met verre vrienden, want je woont lekker dicht bij de snelweg.

Parkeerplaatsen
Wil je toch een eigen privé auto? Dan kan dit natuurlijk. Er zijn 196 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan 188 in de kelder.
• 99 parkeerplaatsen voor de verkoop
• 89 parkeerplaatsen voor dubbelgebruik (bewoners en bezoekers)
• 8 deelauto’s

Binnen en buiten in rust kunnen wonen

Wonen in GOUD is een locatie in de Spoorzone van Gouda. Een nieuwe, moderne wijk dicht bij het station, het centrum en de snelweg. Dit brengt natuurlijk wel uitdagingen met zich mee qua geluid. Iedereen wilt namelijk in alle rust kunnen wonen. Binnen en buiten. Kosten noch moeite zijn bespaart om dit voor elke woning mogelijk te maken.

Wat is er allemaal gebeurd?
Ontwerpen met geluid is al vanaf de eerste schets onderdeel van de opgave. De architect wilde verder gaan dan alleen de woningen aan de geldende normen te laten voldoen. Zo is het hart van het ontwerp de binnentuin. Hier kun je elkaar in alle rust ontmoeten of lekker in de zon vertoeven, ongestoord door herrie (of door harde wind). Dit is mogelijk gemaakt doordat de woningen deze rusttuin aan vele zijden afschermen. Deze woningen zijn extra geïsoleerd tegen geluid van buitenaf en daardoor kun je gerust de ramen en deuren open zetten naar de binnentuin.

In alle rust wonen, werken en verblijven

De torens hebben meerdere systemen waardoor je hier rustig kunt wonen. Naast goed isolerende gevels en beglazing is flexibiliteit een must. Zo zijn de buitenruimtes flexibel af te sluiten. Een kwart, de helft of helemaal dicht, maakt dat je de mate van geluidswering kunt bepalen. Ook geeft dit de mogelijkheid om het terras af te schermen van harde wind. Daarnaast maakt het dat in de nacht de ramen opengezet kunnen worden, zonder dat enig hinderlijk geluid de woning binnendringt en je wakker houdt uit je slaap. Dit vinden wij namelijk ontzettend belangrijk voor het woongenot.

Dit hele pakket gaat zorgen dat ieder hier in alle rust kan wonen, werken en verblijven.

Een fantastisch uitzicht

In Wonen in GOUD kun je kiezen uit een grote hoeveelheid verschillende woningtypes, die je naar je eigen smaak kunt inrichten. Elke woning is anders, maar ze hebben één ding gemeen: een geweldig uitzicht aan alle zijden: de ‘Stadszijde’, de ‘Weegjezijde’, de ‘Goudse Poortzijde’, en de ‘Stationszijde’.

In onze volgende nieuwsbrief kun je genieten van het fantastische uitzicht door mee te vliegen met onze drone.

Compare listings

Vergelijken